Ook in 2015 zijn er veranderingen, verschuivingen, opgetreden bij de Dienst Justitiële  Inrichtingen als gevolg van het Masterplan 2013-2018.
Er zijn DJI- locaties gesloten maar sommige worden ook opnieuw ingezet voor opvang van vluchtelingen.
In de nieuwsbrief van 22 december 2015 van Gevangeniswezen en Vreemdelingenbewaring van de DJI staan de betreffende locaties op een rijtje:

DJI locaties bieden vluchtelingen opvang

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) deed, vanwege de grote toestroom van vluchtelingen sinds september 2015, een extra beroep op DJI. De vraag naar opvanglocaties was erg urgent geworden. Op dit moment worden 13 voormalige JI locaties gebruikt door het COA. Over het aantal vluchtelingen dat is onder gebracht in ‘onze’ locaties zijn bij DJI geen cijfers beschikbaar. Van de herbestemde locaties is DC Alphen a/d Rijn de enige locatie waarbij met het volledige DJI personeel wordt gewerkt. Een leuk feit is dat bij de locaties die in gebruik zijn de penitentiaire uitstraling wordt verminderd door tralies bij de celramen en hekwerken etc. te verwijderen en men vrij in en uit mag lopen. Locaties die in gebruik zijn bij het COA:

1. Breda PI (inclusief PIV)

2. Doetinchem PI De Kruisberg

3. Hoogeveen PI Grittenborgh

4. Maastricht PI Limburg Zuid – locatie Overmaze

5. Overloon PI Maashegge

6. Veenhuizen PI Bankenbosch

7. Maasberg JI

8. Overberg JI Heuvelrug

9. DC Zeist Gebouw 4

10. PI Haarlem

11. PI Arnhem (De Berg)

12. PI Alphen a/d Rijn (voormalig DC Alphen)

13. JJI Teylingereind, beperkt beveiligde paviljoens

Het COA heeft ook in Den Helder de JI De Doggershoek en in Heerhugowaard Westlinge in gebruik. Deze locaties zijn door het COA gekocht.

Foto: De Grittenborgh Hoogeveen

 

Contactgegevens

Adres

Oude Gracht 1
9341 AA Veenhuizen

RSIN Nummer: 800.649.953

www.gevangenismuseum.nl

Telefoon

0592 - 388264

Stuur een e-mail